U mlekarskoj i mesnoj industriji, hladnjače i skladišni prostori su kritične zone gde se proizvodi čuvaju na niskim temperaturama. I pored hlađenja, mikroorganizmi i bakterije mogu opstati, što zahteva temeljno čišćenje i dezinfekciju kako bi se očuvao kvalitet i bezbednost proizvoda.
Zašto je higijena hladnjača i skladišta važna?
Hladnjače i skladišta se često izlažu vlazi, mlečnim i mesnim ostacima, što može izazvati razvoj mikroorganizama
Neadekvatno očišćeni prostori dovode do kvarenja proizvoda i smanjenja roka trajanja
Redovno čišćenje i dezinfekcija pomažu u usaglašenosti sa HACCP standardima i zakonodavstvom Srbije i EU
Prednosti pravilne higijene hladnjača i skladišta
Produžava svežinu i rok trajanja mlečnih i mesnih proizvoda
Smanjuje rizik od mikrobiološke kontaminacije
Obezbeđuje bezbedne uslove za skladištenje i distribuciju
Omogućava usaglašenost sa HACCP standardima i lokalnom regulativom
Korišćenjem Hemodom proizvoda za hladnjače i skladišne prostore, pogoni u Srbiji, uključujući Novi Sad i Sremsku Kamenicu, mogu da održe najviši nivo higijene i sigurnosti u skladištenju mlekarskih i mesnih proizvoda.