Čišćenje i dezinfekcija hladnjača i skladišta u mlekarskoj i mesnoj industriji

U mlekarskoj i mesnoj industriji, hladnjače i skladišni prostori su kritične zone gde se proizvodi čuvaju na niskim temperaturama. I pored hlađenja, mikroorganizmi i bakterije mogu opstati, što zahteva temeljno čišćenje i dezinfekciju kako bi se očuvao kvalitet i bezbednost proizvoda.

Zašto je higijena hladnjača i skladišta važna?
  • Hladnjače i skladišta se često izlažu vlazi, mlečnim i mesnim ostacima, što može izazvati razvoj mikroorganizama

  • Neadekvatno očišćeni prostori dovode do kvarenja proizvoda i smanjenja roka trajanja

  • Redovno čišćenje i dezinfekcija pomažu u usaglašenosti sa HACCP standardima i zakonodavstvom Srbije i EU

Prednosti pravilne higijene hladnjača i skladišta
  • Produžava svežinu i rok trajanja mlečnih i mesnih proizvoda

  • Smanjuje rizik od mikrobiološke kontaminacije

  • Obezbeđuje bezbedne uslove za skladištenje i distribuciju

  • Omogućava usaglašenost sa HACCP standardima i lokalnom regulativom


Korišćenjem Hemodom proizvoda za hladnjače i skladišne prostore, pogoni u Srbiji, uključujući Novi Sad i Sremsku Kamenicu, mogu da održe najviši nivo higijene i sigurnosti u skladištenju mlekarskih i mesnih proizvoda.

en_USEnglish