Blog

Čišćenje i dezinfekcija opreme i mašina u mlekarskoj industriji

U mlekarskoj industriji, higijena opreme i mašina je kritična za očuvanje kvaliteta i bezbednosti mlečnih proizvoda. Separatori, cevi, pumpe, homogenizatori i punilice kontaktiraju mleko direktno, pa je neophodno da se redovno peru i dezinfikuju odgovarajućim sredstvima iz oblasti industrijske hemije.…

Pranje i dezinfekcija podova i zidova u prehrambenoj industriji

U prehrambenoj industriji – bilo da je reč o mlekarskoj, mesnoj, pekarskoj ili bilo kojoj drugoj proizvodnji – čisti i dezinfikovani podovi i zidovi su osnova bezbednog i kvalitetnog rada. Na tim površinama se talože organski ostaci i vlaga, koji…

Higijena i dezinfekcija u mlekarskoj industriji – Hemodom rešenja

Dezinfekcija i čišćenje u mlekarskoj industriji U mlekarskoj industriji, strogi higijenski standardi su od suštinskog značaja za očuvanje kvaliteta, bezbednosti i potrošačkog poverenja. Svaki deo pogona — od prijema mleka, prerade, pakovanja do skladištenja — mora biti pod stalnom kontrolom…

Bazen

Procedure for pool cleaning, disinfection, and water maintenance

After thorough mechanical cleaning of the pool, washing, descaling, and disinfection are recommended, as well as preliminary control of the freshly added water. Washing and descaling can be done manually or mechanically – using pressure washers or so-called "foam units." This method…

en_USEnglish