Blog

Čišćenje i dezinfekcija opreme i mašina u mlekarskoj industriji

U mlekarskoj industriji, higijena opreme i mašina je kritična za očuvanje kvaliteta i bezbednosti mlečnih proizvoda. Separatori, cevi, pumpe, homogenizatori i punilice kontaktiraju mleko direktno, pa je neophodno da se redovno peru i dezinfikuju odgovarajućim sredstvima iz oblasti industrijske hemije.…

Pranje i dezinfekcija podova i zidova u prehrambenoj industriji

U prehrambenoj industriji – bilo da je reč o mlekarskoj, mesnoj, pekarskoj ili bilo kojoj drugoj proizvodnji – čisti i dezinfikovani podovi i zidovi su osnova bezbednog i kvalitetnog rada. Na tim površinama se talože organski ostaci i vlaga, koji…

Higijena i dezinfekcija u mlekarskoj industriji – Hemodom rešenja

Dezinfekcija i čišćenje u mlekarskoj industriji U mlekarskoj industriji, strogi higijenski standardi su od suštinskog značaja za očuvanje kvaliteta, bezbednosti i potrošačkog poverenja. Svaki deo pogona — od prijema mleka, prerade, pakovanja do skladištenja — mora biti pod stalnom kontrolom…

Bazen

Postupak čišćenja i dezinfekcije bazena i održavanje vode

Nakon temeljnog mehaničkog čišćenja bazena, predlaže se pranje, skidanje kamenca i dezinfekcija, kao i preliminarna kontrola sveže unete vode. Pranje i skidanje kamenca se može obaviti ručno ili mašinski – uređajima za pranje pod pritiskom ili tzv. „penomatima“. Ovu metodu…

sr_RSSerbian